ФАСАДНИ СИСТЕМИ​

Вентилируеми фасади – декоративни и керамични

Вентилируемите фасади са характерни с вентилирания слой, т.е. слоя въздух между изолационния материал и външния, облицовъчен слой. Днес вентилируемите фасади са едни от най-често използваните за външни стени на административни и все повече на жилищни сгради.

Основните елементи на вентилируемите фасади са: носеща конструкция от хоризонтални и вертикални профили (за облицовъчния слой), изолационен материал от твърда минерална вата, вентилиран слой (въздух) и външен декоративен слой.

 

Външният декоративен слой придава визуалния облик на сградата и може да се изгради от керамика, стъкло, мрамор, камък, и др. Основното предназначение на този слой е да защитава сградата от слънцето, дъжда и другите атмосферни влияния. Освен това декоративният слой разпределя натоварването от вятъра върху носещата конструкция.

ПОКРИВНИ СИСТЕМИ

Послоен монтаж

Покривната система чрез „послоен монтаж”се нарича така, защото се изпълнява поелементно на обекта. Подходяща е за всякакъв тип сгради, осигурява много добра топлоизолация и отлична водоплътност. Сравнително по-бавна за монтаж, но икономична, практична и функционална.

 

Покривната система чрез „послоен монтаж” позволява да се изграждат покриви с различни завършващи слоеве: профилна ламарина или керемиди.

ФАСАДНИ СИСТЕМИ​

Вентилируеми фасади с ламели

Вентилируемите фасади с ламели се различават по това, че декоративният слой е изграден от хоризонтално наредени изделия от поцинкована ламарина с полиестерно покритие, върху алуминиева субконструкция, при обща дебелина от 0,55 mm, и с геометрия, която да придава необходимата коравина за устойчивост на ветрови натоварвания.

Използвайки вентилируемите фасади с ламели се осигуряват плътни фуги с цвета на ламелите и не се налага да се използват допълнителни ленти, прикрепвани чрез лепене. Отделните съставни части на системата понасят температурните разширения и не образуват нежелани фуги през експлоатационния период.

Ламелите са произведени от сравнително достъпен материал, което прави цялата система изключително приемлива като стойност. Освен това притежава много добри топлотехнически характеристики, както и гарантира нестандартна и индивидуална визия.

Състои се от:

Покривни панели​

Профилна ламарина с ширина 600 мм и две скопчаващи гофри с височина 50 мм.​

Минерална вата

Минерална вата с различна дебелина, каширана с пароизолационно фолио.

Isoblock​

Профил, осигуряващ прекъсването на термомостовете.

Предимства: